virtuklubi

Virtuaalikoulu

Viimeisen kahden vuoden aikana on maailmalla tapahtunut suorastaan virtuaalitodellisuuden vallankumous. Virtuaalitodellisuus (VR) on suljettu ja immersiivinen kokemus, joka vie käyttäjän kokonaan erilliseen, virtuaaliseen maailmaan. Virtuaalitodellisuus on tietokonegrafiikalla tai 360-kuvan avulla luotu keinotekoinen maailma, jossa henkilö kokee olevansa fyysisesti paikalla näön peittävien lasien kautta. VR:ssä voidaan jäljitellä todellista ympäristöä tai viedä käyttäjä fantasiamaailmaan. VR:ssä oleminen tuntuu aidolta kokemukselta – kuin olisit vuoren huipulla, vaikka oikeasti olisit kotona sohvalla! Virtuaalitodellisuuteen liittyy myös lisätty todellisuus (AR) ja yhdistetty todellisuus (MR).

Virtuaalitodellisuus on tuttu pelimaailmasta, mutta sitä hyödynnetään yhä enenevissä määrin mm. teollisuudessa, arkkitehtisuunnittelussa, markkinoinnissa, terveydenhoidossa ja opetuksessa.

Virtuklubilla on uusinta teknologiaa hyödyntävä virtuaalilaitteisto. Esittelemme eri teknologioita ja jo olemassa olevia virtuaalisovelluksia, rakennamme yritysten tarpeista lähteviä demoja, autamme näkemään miten yrityksenne voisi hyötyä virtuaalitodellisuudesta sekä olemme apuna yrityksellenne sopivan VR-projektin ideoinnissa.

Virtuaalikoulu sopii liiketoiminnan kehittäjille, suunnittelijoille, henkilöstön koulutuksesta ja työturvallisuudesta vastaaville, markkinointi- ja myyntihenkilöstölle, jne.

Hyödyt yrityksille

• Rakentaa perusymmärryksen teknologiasta ja sen tuomista mahdollisuuksista yrityksellenne

• Herättää pohtimaan sopiiko VR oman yrityksen käyttöön nyt tai tulevaisuudessa

• Antaa suuntaviivoja tuleville suunnitelmille VR-tekniikan hyödyntämisestä

Konkreettinen toiminta

• Yleisimpien VR-teknologioiden ja niiden käyttötarkoitusten esittely

• VR-teknologioiden hyödyntäminen yrityksenne toimialalla, eri sovellusten testaaminen ja videoesittelyt

• Monenlaisten, myös muiden kuin oman toimialan sovellusten testaaminen erilaisten mahdollisuuksien havainnollistamiseksi

• Ideointi, miten VR voisi soveltua yrityksenne tarpeisiin